2011. május 2., hétfő

Egy kis táskatörténet

Tudtátok, hogy Franciaországban már a 18. század végén megkezdte hódító útját a retikül? Bár akkor még sokan megmosolyogták ezt a hóbortnak tartott kiegészítőt – ami épp elég volt a nélkülözhetetlen púder vagy parfüm tárolására –, alig fél évszázaddal később már egyre elterjedtebbek lettek az utazáshoz használt táskák is. Ezek nem csak szépek, hanem praktikusak is voltak, hiszen több rekesszel rendelkeztek, és zárhatóságukat is biztosították.

Az igazi áttörést a 20. század hozta, amikor a divatszalonok is egyre több figyelmet fordítottak erre a kiegészítőre. A világháború „hozományaként” pedig olyan anyagok is elterjedtek, melyek korábban szóba sem kerülhettek táska-alapanyagként: az ínséges időknek köszönhető, hogy ma már egy fából vagy műanyagból készült táska is épp úgy belophatja magát a szívünkbe, mint előkelőbb társai.

Ha már szív és táska, íme a világ jelenlegi legdrágább táskája, amit több, mint négyezer gyémánt díszít, és 18 karátos arany az alapja

Kép a velvet.hu-ról


Aki szombaton megnyeri a lottóötöst, akár meg is kísérelheti megvásárolni – nagyjából 750 millió forintba kerül. Hol máshol készítették volna, mint Dubai-ban...:)