2011. november 20., vasárnap

Női munkatilalom

Ahogy közeledik az év vége, lelkünk egyre inkább ráhangolódik az ünnepekre. Ebben az időszakban az egyik, talán legnagyobbnak nevezhető, a Karácsony, melyhez számos népi szokás is kapcsolódik, de emellett még sokan más ünnepeket is ülnek. A téli időszak kezdetétől számos említésre méltó esemény és népszokás is követi egymást. Az Erzsébetek és Katalinok neve napja környékére esik az adventi időszak kezdete is, és azon belül is jeles események sorakoznak, mint Borbála és Luca napja, vagy a Mikulás érkezése. Tudtátok, hogy az adveni időszak a néphagyomány szerint a szerelmi varázslatok időszaka is?


Itt van például a Katalingally vagy Katalinág, mely  egy gyümölcsfa ága, amit ezen a napon vízbe tettek és ha Karácsonyig kizöldült, a lány a következő évben a néphit szerint férjhez ment. Hasonló szokások kapcsolódnak Borbála és Luca napjához is, de nem csak a szerelmi jóslás hagyománya köti össze őket, hanem hogy ezeken a napokon hagyományosan női munkatilalom van. Hát nem remek ez a szokás? Talán nekünk is érdemes az ünnepi forgatagban egy kicsit megpihenni és egy jó könyvvel, filmmel, sporttal, masszással vagy szép kiegészítőkkel kényeztetni magunkat.

Nem utolsó sorban itt van az ajándékozás szokása is. Meglepetést adni és  kapni is örömöt okoz, ha az jól van kiválasztva. A CsiniCsomag webáruház ebben is segítségedre lehet, hiszen egy közepes virágcsokor áráért igazán sokféle csinicsomag közül választhatsz, akár Magadat szeretnéd ünnepi díszbe öltöztetni, akár egy kedves barátnődet, családtagodat szeretnéd meglepni valamilyen alkalomból. Egy kis képes ízelítő ajánlatunkból:




Kellemes meglepetéseket és nyugodt készlődést kívánunk minden kedves olvasónknak!