2011. december 6., kedd

Ho-ho-ho-hooo

Elérkezett a december, ami legkésőbb hatodikán kicsikben és nagyokban egyaránt tudatosul, hiszen mint kedves felvezetője az ünnepekkel teli utolsó hónapunknak megérkezett a Mikulás. Remélem reggel mindenki talált a csizmájában egy kis meglepetést!
E nap és Mikulásunk/Télapónk történetét szerte a világon sokféleképp jegyzik, íme most olvasnivalóul egy kis érdekesség a Wikipédia szerinti múltjáról ennek a kedves szokásnak, mely évről-évre boldog gyermek- (és remélhetőleg felnőtt-) arcokat varázsol a reggel az ablakba tett csizmáknál toporgó kíváncsiskodóknak:


Egy szegény embernek három lánya volt, akiket megfelelő hozomány hiányában nem tudott férjhez adni. Így az a sors várt rájuk, hogy hajadonok maradnak és prostitúcióra kényszerülnek. Miklós myrai püspök elhatározta, hogy segít rajtuk, de szemérmességből vagy szerénységből ezt titokban tette. Az éj leple alatt egy-egy arannyal telt erszényt tett a szegény ember ablakába. Egyes változatok szerint ezt három egymást követő éjjelen tette, mások szerint három egymást követő évben. Mindkét változat szerint az apa a harmadik alkalommal megleste az adakozót, hogy megköszönje neki az ajándékot, de Miklós azt mondta, hogy egyedül Istennek tartoznak köszönettel.

Na igen, ez is egy változat a sok közül, de akár úgy gondolod,, hogy Lappföldről, akár az Északi-sarkról, akár az égből érkezik a nagyszakállú, azért biztosan előtted is hagyományos piros öltözékben jelenik meg, így mi biztosra vesszük, hogy ha a Mikulás csinicsomagot választhatna, ezek lennének a kedvencei:



Te is szeretnél egyet? Ha a Mikulás nem is hozta meg, a Jézuskától még bizonyára Te is kívánhatsz egyet! :D
Nézz szét webáruházunkban, ha még Te is kutatsz a szép ajándékötletek után vagy csak Magadat szeretnéd még csinosabbá tenni! Kényelmes válogatást kívánunk!